Digitaal voor professionelen

Digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren zijn plaats verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is eerder complementair.

Het grootste voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkost voor een drukwerk heel laag is. Dat zorgt er voor dat digitaal drukken al interessant is vanaf één exemplaar. Meestal wordt dit dus toegepast voor kleine oplagen. Voor grotere oplagen is de kost per print van digitaal drukwerk vaak hoger dan die van offset. Maar ook dan is digitaal drukken soms nog verantwoord, bijvoorbeeld door een nieuwe toegevoegde waarde te geven aan het product, zoals personalisatie. Variabele data printing (VDP) laat toe om zeer gerichte reclame te produceren, met een beduidend hogere respons en daardoor een lagere kostprijs per reactie.

Onze Heidelberg Versafire 4-kleurenpers kan printen op een papierformaat tot maar liefst 33 x 126 cm en dat is UNIEK! De versafire print tegen een snelheid van  115 pagina's per minuut op 1200 x 4800dpi op papiergrammages variërend van 52gr tot en met 400gr. Het is een hoogwaardige volumeprinter die makkelijk tot 500.000 pagina's per maand aankan.

Wij maken samen met u de meest economische keuze, offsetdruk of digitaaldruk.