In de kijker

Terug naar overzicht

MEGA-ORDER en miljoen aan investeringen


Mega-order en miljoen aan investeringen bij Haletra

Meer dan een miljoen folders die op enkele dagen moeten verdeeld zijn op 100 locaties in Vlaanderen? De Vlaamse overheid kwam er voor aankloppen bij Haletra in Houthalen-Helchteren. Het familiebedrijf onder leiding van Dieter Paredis laat zich de coronacrisis niet aan het hart komen. Er is zelfs voor 1 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe machines en een make-over van de kantoren.

“Let wel, de grafische sector deelt zwaar in de klappen van de coronacrisis”, zegt Dieter Paredis. “Maar het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn. Zo noteerden we een megaorder van folders om de burgers correct te informeren over het traceerproces bij coronabesmettingen. Om zo’n bestelling op enkele dagen de deur uit te krijgen, is het wel alle hens aan dek. Maar ons team kan dat, want bij ons telt een dag uiteindelijk 24 uur…”

De drukkerij wacht intussen niet op het aantrekken van de economie om verder te investeren. “We kregen steeds meer opdrachten om brochures te nieten”, aldus nog de CEO. “Vandaar dat we hebben besloten om een extra ‘hecht-straat’ aan te kopen. Zo’n geautomatiseerde machine heeft een output van maar liefst 14.000 geniete brochures per uur. Onze capaciteit bedraagt nu 32.000 per uur.”

Tegelijk heeft Paredis voor extra ruimte en een opfrissing gezorgd in de kantoren. “Toch ook een investering van 450.000 euro”, zegt hij. “We beschikken nu over een volledig open ruimte, met voldoende plaats per werknemer. Het is tegelijk ook compact genoeg om gemakkelijk met elkaar te communiceren, en dat bevalt zeer goed. Bovendien zijn alle collega’s enthousiast over het nieuwe terras, waar ze tijdens de middagpauze in het zonnetje kunnen verpozen.”

Samen met de nieuwe geklimatiseerde hal die nog werd gebouwd en de digitalisering van de boekhouding en logistiek, bedragen de recente uitgaven ruim een miljoen euro. “Dat is ondernemen”, zegt Dieter Paredis. “Stilstaan is achteruitgaan. Ook in tijden dat het overal wat minder draait…”