NEWS

Twee Limburgse grafische familiebedrijven bundelen de krachten

Samenvoeging van twee Limburgse grafische familiebedrijven markeert een nieuw tijdperk

Gradient Circe Rainbow
Left Pink ShapeTop Black ShapeRight Yellow ShapeDown Blue Shape

De grafische sector van Limburg ondergaat een opmerkelijke wijziging met de samensmelting van twee gerenommeerde familiebedrijven: Haletra, opgericht door de familie Paredis met een erfgoed van 75 jaar vakmanschap, en Leën (Chapo), een pijler in de industrie met meer dan 130 jaar geschiedenis onder de vlag van de familie Leën. De fusie creëert een verenigde entiteit onder de naam Drukkerij Haletra-Leën.

Werner en Dieter Paredis dragen het bedrijf en management over aan Stijn Leën.

Bij de familie Leën blijven zes familieleden actief in de nieuwe vennootschap. Werner Paredis zal als lid van de raad van bestuur actief blijven. De nieuwe vennootschap gaat verder onder de naam Haletra-Leën.

Deze fusie is het resultaat van gedeelde waarden en een duidelijke toekomstvisie, die de afgelopen maanden steeds concreter is geworden.

De operationele consolidatie brengt ook tastbare voordelen met zich mee. Alle productieactiviteiten worden gecentraliseerd in de moderne faciliteiten van Haletra aan de Grote Baan te Houthalen, waar meer dan 60 toegewijde medewerkers 24/7 hoogwaardige grafische producten zullen vervaardigen.

In Hasselt blijven we bereikbaar voor verkoop en advies.

Haletra - Leën positioneert zich als dé one-stop-shop voor een breed scala aan grafische producten. Met een ultramodern machinepark is de groep uitgerust om alle vellendrukwerk, zowel offset als digitaal, te leveren, evenals grote formaten zoals banners, displays, stickers, beletteringen beursstands.  Deze uitgebreide dienstverlening strekt zich niet alleen uit tot Limburgse bedrijven, instellingen en overheden, maar ook tot klanten in heel België en zelfs ver daarbuiten, met 20% van de productie bestemd voor export.

Met een focus op maximale klantgerichtheid blijft de nieuwe groep zich inzetten voor het ontzorgen van haar klanten in hun grafische behoeften, met nadruk op meedenken, topkwaliteit en onberispelijke service van begin tot eind, dit met geconsolideerd meer dan 200 jaar ervaring, vakmanschap en passie!

Over Haletra - Leën

De Haletra - Leën groep is de samensmelting van twee vooraanstaande Limburgse familiebedrijven in de grafische sector. De groep combineert meer dan 200 jaar vakmanschap en passie met ultramoderne productietechnieken en frisse, creatieve ideeën. De groep, gevestigd in Houthalen, levert een breed gamma hoogwaardige grafische producten en diensten, zowel lokaal als internationaal.

Haletra Logo